Dag 12/22-4-2016
22 april 2016 - Naintré, Frankrijk
Om 08.10 uur vertrokken we al uit Tours. We waren vroeg op en zaten om iets over zevenen aan het ontbijt.
Tanden poetsen, uierzalf gebruiken, tassen inpakken, aan de fietsen hangen die we in de garage van het hotel hadden staan. Regenpakken voor het grijpen want er was voor vandaag veel regen voorspeld.
Via de Rue Nationale naar de kathedraal want daar pikten we onze route weer op.
Binnen een half uur hadden we Tours al achter ons liggen.
Weer: bewolkt, geen wind, 12 graden en dat liep op naar 16 graden. Perfect fietsweer.
In Veigné kwamen we een bordje tegen met de vermelding dat we nog ruim 1440 km te gaan hebben. Dat kan haast niet kloppen, denken we, dat moet haast een paar honderd km meer zijn. We zullen zien.
Op het marktplein van St. Maure de Touraine de eerst koffie en thee. Nog geen dag hadden we om die tijd al 45 km gereden. Alle mensen op het terras naast de warenmarkt zaten om 11.30 uur al lekker aan de wijn en de rosè.
We vielen wel op met onze koffie en thee ....
De voorspelde regenbui kwam omstreeks 13.00 uur en hield een klein uur aan; het was een forse bui zoals ik die in Frankrijk wel ken: het water gutst door de goten van de weg en in de dorpjes klettert het water soms vanuit iets te lange, uitstekende regenpijpen zo de straat op, dus uitkijken en wat slalommen.
Aan het eind van de middag arriveerden we na 102 km in Nantré waar we een Gite opzochten. Maar helaas: deze was vol, volledig complet.
De dames van de receptie probeerden nog een ander adres voor ons te vinden wat ze niet lukte.
Maar toen kwam een vrijwilliger van de Gite binnen die snel begon mee te denken.
Hij belde zijn vrouw en vertelde ons dat we bij hem thuis van harte welkom waren.
Wat een oplossing! Zijn vrouw Babette begon te koken terwijl Harry en ik uit zeker zes soorten aperitief konden kiezen. Samen met Gilles lieten we ons die goed smaken. Bijzonder aardige mensen met wie we smakelijk hebben gegeten en hebben zitten praten - voor ons wat moeizamer dan voor hen - over van alles en nog wat. Met natuurlijk een glaasje wijn erbij ...
Morgen om 08.00 uur ontbijt en dan weer op weg, richting Poitiers en verder.
Wat een geweldige dag!
Tot slot: mijn lieve dochter Marjolein vroeg wat bijzonderheden over een gemiddelde fietsdag en over onze lunch onderweg.
Vóór onze eerste koffiestop fietsen we ca. 30 à 40 km. Na nog zo'n afstand volgt de lunch. Die bestaat meestal uit stokbrood, vooral belegd met jam. Dit komt mee vanuit ons overnachtingsadres en als dat niet meekomt, kopen we onderweg een pain complet en een stokbrood. Een pot jam hebben we standaard bij ons. Nog wat vruchtensap, bananen en sinaasappels en onze lunch is compleet.
Je kunt ons op allerlei plekken langs de route zien zitten: op een muurtje op een marktplein, op een paar stenen op een rotonde of zoals vandaag, onder een overkapping achter een winkel (de regen begon al lichtjes te vallen).
Geweldig trouwens dat zoveel mensen onze verhalen lezen en vooral dat de stichting Mwanamwenge zo goed wordt gesteund. Chapeau!
Via de Rue Nationale naar de kathedraal want daar pikten we onze route weer op.
Binnen een half uur hadden we Tours al achter ons liggen.
We vielen wel op met onze koffie en thee ....
Morgen om 08.00 uur ontbijt en dan weer op weg, richting Poitiers en verder.
Wat een geweldige dag!

Op één of andere manier komen mijn reacties niet door, maar ik probeer het nog maar een keer:
Gert, wat genieten we van jouw reisverslagen. Wat een belevenis en wat een prestatie!!
Morgen vertrek ik. Dinsdag hoop ik in Biaritz te zijn. Als jij denkt dat jullie daar ook zijn kúnnen we elkaar ontmoeten. Indien je nog iets nodig hebt kan ik het meenemen. Hoor van je Ben
Knap wat jullie doen! Raken jij en Harry niet op elkaar uitgekeken?...:-).
Goede reis verder,
Nettie en Maas.
We volgen het reis verslag met veel interesse.
Nog heel veel fiets plezier