Dag 11/donderdag 21-4-2016
21 april 2016 - Tours, Frankrijk
Om te beginnen: ik heb een paar woorden uit die tirade van de Chartrese madame van gisteren even door de vertaalmachine gehaald.
En inderdaad: dat taalgebruik is niet geschikt om in dit reisblog op te nemen. Het moet wel een beetje netjes blijven hier.
Na het eenvoudige maar verder prima ontbijt vertrokken we om 08.45 uur vanuit Vendôme. Bewolkt aanvankelijk, lekkere temeratuur en bijna geen wind. We hadden onze route redelijk snel opgepikt. Meteen een paar pittige klimmetjes die de knieën direct fors op de proef stelden.
Het zonnetje begon te schijnen en daar gingen we, op weg naar de 1000 km en met de stad Tours als einddoel, voor vandaag tenminste.
We kwamen aan in het stroomgebied van de Loire, terwijl we eergisteren nog langs de rivier de Loir fietsten.
De eerste wijngaarden zag ik bij het plaatsje Clançy. Een aantal knoppen was net open, net als thuis, zoals ik op een foto zag die mijn Ria me gisteren stuurde. Bij Clançy gingen we door de 1000 km grens. Het komt ons wat onwaarschijnlijk voor dat we dat nu al bereikt hebben. Terwijl het lijkt alsof we nog maar net zijn weggereden van de Markt in Epe.
De waterstand in de Loire was zó hoog dat een deel van ons fietspad was ondergelopen. We hebben een paar vreemde capriolen uitgehaald om via een omwegje toch weer bij ons fietspad uit te komen.
Omstreeks 16.00 uur kwamen we na 82 km aan bij een B&B-locatie, maar helaas, dat bestond sinds vorig jaar september niet meer.
Na wat omzwervingen hebben we een betaalbaar hotelletje gevonden, niet ver van de kathedraal St. Gatien in het Centrum.
Tours is een mooie, oude stad, die vooral rond de hoofdtoegansweg, de Rue Nationale, ruim is opgezet met grote pleinen en monumenten.
Vanavond eerst de kathedraal bezocht, een lekkere pasta gegeten, biertje erbij en nog even langs de Loire
gewandeld.
We gaan morgen weer om 07.30 uur ontbijten om vervolgens de fietsen te laden en ons startpunt bij de kathedraal op te zoeken.
En dan beginnen aan deel 2 van ons routeboek.
Op naar Zuid Frankrijk en naar de plaaggeesten van de Pyreneeën!
gewandeld.
En dan beginnen aan deel 2 van ons routeboek.
Op naar Zuid Frankrijk en naar de plaaggeesten van de Pyreneeën!

Hoe lang rijden jullie gemiddeld aan één stuk? En hoe ziet de lunch er uit, ik las al over vooraf geprepareerde broodjes?
Ondertussen staat hier de euro teller ook €1000 dat loopt mooi synchroon! !Als de mensen duwtjes blijven uitdelen dan halen jullie de eindstreep wel maar ook jullie goede doel!! Veel plezier en Tours is erg mooi!!
Hartelijke groeten Cilia
Samen gefeliciteerd met de eerste 1000 km. Super!!
Je schreef eerder : . . . dat is ruim 1/3 van de tocht. Bij 1040 km is dat al 40%. Schiet lekker op!
Vraag : ik krijg al 3 dagen GEEN reislogger van Harry.
Ligt dat aan mijn PC of . . . . .?
De foto's staan nu rechtop, ook dat gaat dus nu goed.
Een groet aan Harry en tot reisloggger (s).